Friday, May 11, 2012

FZ150i / Vixion 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Di internet sekarang sedang berlegar-legar gambar spyshot Vixion / FZ150i 2012 yang sedang dipandu uji di Indonesia. Tak percaya jom tengok gambar dibawah.



Gambar computer rendering Vixion / FZ150i 2012

Menurut sumber dari seberang, beberapa gambar Vixion 2012 telah berjaya diambil semasa uji pandu. Tetapi spesifikasi jentera ini sehingga kini masih belum diketahui umum. Apa yang dapat dilihat, perubahan yang sangat ketara ke atas model terbaru ini (jika benar), dari reka bentuk seat, sport rim, handle, dan air scoop mendapat sentuhan lebih moden dan lebih kepada street bike. Adakah Vixion / FZ150i ini akan turut di pasarkan di Malaysia?? Tanda tanya yang masih tidak dapat dijawab sehingga ke hari ini. Diharapkan agar Hong Leong Yamaha tidak kedekut untuk memasarkan model terbaru ini ke Malaysia.

Sekian, Salam.

p/s: info angin sepoi-sepoi bahasa dari rakan bekerja di Kilang HLY, proses pemasangan beberapa motor berkapasiti 250cc sedang dijalankan Yamaha untuk proses pandu uji.

thankz for the tips: Bro Jass n Google Images.

RIDE WITH PASSION, UNITE WITH MISSION

4 comments:

  1. Selagi x masuk mesia...dia nak masuk ke Papua New Guinea pun aku x kesah...hehehe..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. YZF R4 250cc bila nak masuk msia adui

      Delete
  3. lawa tul, agak2 bodykit boleh masuk kat fz150 lama tak

    ReplyDelete