Monday, April 30, 2012

SENARAI HARGA BARANGAN FZ150I

Salam FOG'gers. Memandangkan ramai diantara peminat FZ150i ni suka modify , make up dan up performance. Aku nak kongsi sikit antara harga barangan yang telah di survey oleh FOGgers sendiri. Barangan yang tersenarai adalah seperti handle, ekzos, headlamp, footrest, sport rim dan macam-macam lagi.


1) Handle Bar
  • Ride It - RM125 - Shahrul Spinout
  • HKS - RM180 - NKS Sentul, Adam Malik
  • Pro Black - RM180 - GTMax
2) Ekzos
  • R9 Mugello - RM480- None
  • DBS - RM200 - Dobot
  • GBS - RM200 - Dobot
  • NOB1 - RM150 - Dobot
  • I-One - RM170 - Dobot
3) Lampu
  • Fazer - RM400
  • Byson - RM350
  • Apido - RM150 -sentul
4) Footrest
  • Racing Boy (Gear terbalik)- RM200 - Sentul
  • NUI Racing - RM190 - Dobot
  • Yamaha Racing Footrest - RM200 - YTec Ampang Waterfront
  •  Shadyrich Footrest Extender - RM120 -Shadyrich
5) Sport Rim
  • Chemco +Disk brake - RM800 - Dobot/Shahrul Spinout
  • RGV New Design - RM850 - Dobot
  • ASXIO + Disk Brake - RM730 - Dobot
  • Rims lebar 3 batang - RM450 - Adam Malik
  • Rims lebar 5 batang - RM480 - Adam Malik
6) Fairing
  • Yamaha R15 V1.0/V2.0 - RM2500+- -Al-khair Hawariyyin
  • Design R6 - Dobot
  • CBR 150 - PALEX
  • Half Fairing - Dobot / Adam Malik
7) Disk Depan
  • PSM 320mm - RM1xx - Shahrul Spinout
  • Apido 298mm- RM75 - Adamz Malik
  • Racing Boy 320mm- RM1xx
  •  Ride It- RM1xx - Shahrul Spinout
8) Rantai FZ
  •  RKM Heavy Duty Chain Set (non O-ring) - RM68 Chillie Desmodaddy
9) Blok Fz:-
  • TDR 60mm - RM330 siap pasang Dobot
  • UMA Racing 62mm - RM500 -+
10) Swing Arm:-
  • Yamaha R15 Ver 2.0 - RM700- Al-khair Hawariyyin / Sham Sid Jamal
  • RD Racing - RM590 - Dobot
  • YZF R125 - RM900 - Muhammad Iqbal
11) Mudguard Depan:-
  • Ninja 250 - RM60 siap pasang Dobot
  • Naza GTR - RM140 siap pasang kedai xtau :0
  • Nakasone Side Cover - RM45 - NKS Sentul
12) Custom Cover Tank / Tank ORI :-
  • Adamz Malik - RM190 siap cat
  • Tarumi Iji - RM320 siap cat
  • Dobot - RMxx siap cat
  • Yamaha R15 Ori Tank - RM900 Al-khair Hawariyyin
13) Tail Fz:-
  • Fenderless - RM150 Palex
  • Tail R6 - RM65 siap pasang Dobot
14)Meter:-
  • Yamaha R15 V2.0- RM600- Al-Khair
  • Yamaha Byson - RM450 - Al-Khair
  • Koso Universal - RM350-RM800
15) Toyol (performance) & Other Accessories
  • Plug Iridium TCB - RM50 - Adam Malik
  • Power Booster - RM90 - Adam Malik
  • Coil Plug Racing Protec - RM200 - Adam Malik
  • Side mirror warna - RM38 - Adam Malik
  • Running + Hazard Light RM 55-80 - Anwar Ismail/Sentul

Harga barangan ini mungkin tidak sama di tempat-tempat lain. Tetapi kami cuba untuk memberi sedikit pengetahuan mengenai harga aksesori supaya pemilik baru dan lama jentera FZ150i tidak mengalami kerugian kerana membeli dengan harga yang mahal. Untuk pemasangan barangan di jentera FZ150i anda, anda boleh pergi ke Bengkel Motosikal Rasmi FOG iaitu DOBOT di Seri Kembangan, Selangor.

p/s: Lets make something different in FOG.. :)

RIDE WITH PASSION, UNITE WITH MISSION

credit to : Tarumi Iji

15 comments:

  1. jelan jgn nk hehehe sgt la kan. hahaa

    ReplyDelete
  2. bagus forum ni. byk info korang share.
    Thumbs up! aku beli FZ nanti aku join. insyaAllah

    ReplyDelete
  3. lampu fazer tu sekali ngn fairing fazer?? price skali upah pasang???

    ReplyDelete
  4. nak beli coil la.....mcm ada prob lak moto nie ngan coil....lampu kuning menyala jer nie.....ada apa2 info??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan....bukak sit...pastu longgar kn skru something yg connected ngn wayar tu...fz lampu xda lekat ngn enjin...dia dari battry trus. sbb tu kita on suis..bole on lampu...cam keta jugak..

      Delete
  5. brpe hrga utk bro covert ke R15 dan skli dgn upah psg siap...?

    ReplyDelete
  6. slm bro kos utk convert kpd R1 or R15 brpa dn ada x part tu ket area N.9

    ReplyDelete
  7. salam bro..
    knp RPM motor saya terlalu cepat... baru 120km/j rpm dah sampai 9500... tengok dlm youtube
    140km/j baru sampai 9000rpm.. boleh bg komen

    0126643452

    ReplyDelete
  8. Salam bos..

    Power Booster tu bagus ke? igt mau sambar la utk fz saya. cmne nk contact eh?

    0123936505 - boy

    ReplyDelete
  9. Bos.. Ada adress kdai dobot kt sri kmbgan?
    013-8531516

    ReplyDelete
  10. bro, mana nak cari fcu tuk fz150i ek?

    ReplyDelete